KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. február 22., hétfő

OlvadásNemrég még hó és jég alatt volt a horányi Duna part, de a hétvégi eső, a melegedés és a bágyadt napsugár ott is megindította az olvadást.Az idei rekordmennyiségű hó és jég gyorsabban vált vízzé, mint ahogyan azt a talaj elnyelni volt képes. A hólé megállt az utcákon és kis tavacskákat képezett. Az óriás fák megláthatták magukat a pocsolyák tükrében.

A madarak elmaradtak az etetőkről, ki tudja, milyen eleséget kínált nekik a hótakarójától megszabadult erdő? Vagy talán már a párjukat, netán az új fészkek helyét keresték? A cinkék tavaszi versikéjüket ismételgették: Kicsi ér, kicsi ér. A rigók halkan dudorásztak, a csuszkák hangoskodtak. Az emberek gumicsizmát húztak, mert a tavasz közeledtét jelző langyos szellő sétára csábította őket. Jó volt újra érezniük arcukon a nap melegét.
Az öreg fotós pedig fogta a fényképezőgépét, lázasan kattintgatott, hogy megpróbálja tetten érni a víz halmazállapotváltozásának e sokat látott, de észre sem vett, hétköznapi varázslatát.

A tavaszvárás öröme mellett az aggodalom is megszólalt legbelül: csak árvíz ne legyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése