KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2017. április 6., csütörtök

Virágok másképpen

Itt a csodás tavasz, virágba borultak a gyümölcsfák, pompáznak a kerti virágok és én azon nyavalygok, hogy nincs mit fényképeznem? Igen, ezek a témák testközelből kínálják magukat, de őszintén szólva semmi kedvem unalmas tucat-fotókat gyártani. Valami különlegesség kéne, valami trükk, mellyel másképpen, ugyanakkor mégis látványosan tudnám bemutatni ezeket a szépségeket! 
Addig-addig törtem a fejem, kísérletezgettem, amíg csak összehoztam valamit. Ezek az "alkotások" nem természetfotók, nem kell komolyan venni őket, hiszen csak amolyan áprilisi bolondozások. Csupán szórakozásból készültek, amúgy LÁRPURLÁR. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése