KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2016. december 5., hétfő

Szín/játszó körök

Bevallom, amikor első ízben láttam az alábbiakhoz hasonló fotót a neten, képtelen voltam kitalálni, miképpen készült. Annyira furdalt a kíváncsiság, hogy rákérdeztem. Meglepetésemre az alkotó a fotós körökben megszokott titkolózás, vagy mellébeszélés helyett részletes leírást adott. Ma, amikor odakint szürke köd gomolyog, a lakásba szorulva magam is hozzáfogtam a színes körökből álló furcsa, de megismételhetetlenül egyedi képek készítéséhez. Jó játék volt, csak sajnos fél óránál nem tartott tovább.











Ahogyan én csináltam: egy üvegpohárba vizet öntöttem, majd pár csepp étolajat csöpögtettem a vízbe. A pohár alatt színes papírlapokat cserélgettem, ízlés szerint. Szükséges még: fényképezőgép, makró objektív, vagy előtét, világítás, esetleg vaku. 
Jó játszadozást, ha valaki megpróbálja. Jelszó: Olajat a VÍZRE!

2 megjegyzés:

  1. Szép felvételek,és érdekesek, mert mást mutatnak, mint mindennapos témákat. Köszi, hogy leírtad az ötletet is, hogyan lehet ezt elérni, ha lesz időm és kedvem hozzá, kipróbálom én is.
    üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Különleges és teljesen egyedi képeket lehet így csinálni. Remélem lesz időd kipróbálni. Jó szórakozást!

      Törlés