KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. december 31., szerda

Vége

Már csak egy néhány óra maradt 2014-ből, aztán vége. És sajnos a baglyozásomnak is, pedig még nagy terveim voltak. Csakhogy a fülesek száma napról napra csökkent a temetőkertben és tegnap már egyetlen példányt sem találtam ott. Nem csoda hát, hogy a lesemnél is hiába vártam az egyszeri vendégszereplés megismétlését. 
Nem tudom, hogy visszatérnek-e még ezen a télen, vagy majd csak jövőre? Bármikor is jönnek, szándékom szerint folytatom majd a fotózásukat. Ha csak rajtam múlik...
Merthogy régen megtanultam a szabályt: ember tervez, a természet végez. 


4 megjegyzés:

  1. Így igaz! Na de ne csüggedj, biztosan lesz még alkalmad fotózni őket és rajtad nem fog múlni.
    Boldog új évet neked is!

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Örömmel hinnék neked, de tény, hogy a szokott helyükön egy sem maradt.

      Törlés