KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. február 11., kedd

Mindig ugyanúgy...

"Ez az a hely, ahol semmi sem változik!" A hajdani slágerszöveg jól jellemzi az erdei lesemet. Hiába ültem ki jó néhányszor ebben a télnek nem nevezhető "hűvös évszakban", sehol egy új vendég. A mostani képek akár tavaly ősszel is készülhettek volna...












4 megjegyzés:

  1. Sajnos ebben a semmilyen télben nem sok babér termett nekünk!( a madárfotósokra gondolok)Terveztük a dolgokat,aztán semmi!Pl. egész télen nem láttam egy fenyőpintyet,és mindent elárul,ha elmondom,idén eddig kb. 5kg szotyi fogyott,mert még a kertben sem járnak a madarak!Van,hogy 2-3 nap alatt ürül ki az etető!Be kell érnünk a szokásossal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is megmarad egy teljes zsák szotyi.
      Sebaj, majd feletetem az egerekkel. :)

      Törlés
  2. Nekem is azon kívül a kis erdei madárfotózáson kívül semmi jó téli madarazás nem sikerült. Mikor volt egy kis hó és hideg és időm is volt hétvégén mentem ölyvet csalogatni, de sajnos rá sem hederítettek a csalira. Egyszer volt igazi zimankós havas alkalom, de akkor is fél óra alatt behavazta a csalit úgy fújt a szél.
    Jövőre a megmaradt szotyival szép kövér egereket hízlalsz a madaraidnak.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a tél nálunk nem a madárfotósok kedvére alakult, de, hogy nálatok is ez a helyzet, az nagyon furcsa.
      Félek, hogy az asszony nem fogja engedélyezni az egérhizlaldámat. :)

      Törlés