KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. február 24., hétfő

Krókuszok

A régen várt napsütésben kitárták szirmaikat a krókuszaink. Legalább végre tudok valamit fényképezni! - vidultam fel a több órányi sikertelen lesezésből hazatérve.
Ez a jó a virágokban: nem kell őket étellel-itallal csábítgatni, mindig megtalálhatók és nem szaladnak el, ha megjelenik a közelükben a fotómasinás ember. Nyugodtan tűrik, ha az térdelve, guggolva, négykézláb, vagy hason kúszva kattintgat rájuk. 
A szokványos beállításokkal hamar végeztem.




Egy kis játék a mélységélességgel...


... aztán a látószöggel ...



...és máris kimerültek a lehetőségeim. 
Azazhogy itt vannak még az én "kreatív technikáim"! No, fogjunk csak hozzá!






Szeretem ezeket a festményszerű hatásokat.
Persze az ügyeskedéseket nem szabad túlzásba vinni, mert az ember könnyen úgy járhat, mint az egyszeri vállalati párttitkár, aki a más által megírt agitációs beszédjének felolvasása közben az alábbi felkiáltásra ragadtatta magát: 
" Na, ez már nekem is sok!" :) 



2 megjegyzés:

  1. Változatos és szép virágfotók, a témát türelmesen kivesézted.
    Én is pont ezért szeretem a virágokat.:-) Minden tavasszal elcsábulok az első virágok láttán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tartom nagy kihívásnak a virágfotózást, igaz, hogy nem is művelem magas szinten. De hát fotózni muszáj és a színhiányos évszak után jól is esik.:)

      Törlés