KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. február 17., hétfő

A Fehován

Az elmúlt nyáron néhány képemet elküldtem a Huntingpress nemzetközi fotópályázatára. A kiírásnak megfelelően csak egy nyertest hirdettek és nem okozott meglepetést, hogy az nem én voltam. 
Aztán meg is feledkeztem a dologról, mígnem egy nemrég érkezett kedves meghívóból arról értesültem, hogy az "Őzfogócska" című fotómat beválogatták a Fehován kiállítandó művek közé.
Mivel sem horgász, sem vadász nem vagyok és a fegyverek sem érdekelnek, sosem voltam még ezen a nagymúltú kiállításon, de a képem miatt az idei XXI-ikre már elmentem.
A Hungexpo A pavillonja tele volt kiállítókkal és a látogatók csak úgy özönlöttek a kiállításra.
A legszebb magyar vadásztrófeák mindjárt magukra vonták a figyelmemet.



A Kárpát-medenceiek nem kevésbé.




Elámultam az egzotikus vadászatok relikviáin...





... és a jávorszarvas bika hatalmas méretein.


Preparátorok hirdették magukat és szaktudásukat gyönyörű munkákkal bizonyították.




A számtalan lelőtt állat mellett élőkkel is találkozhattam a vadászmadarakkal foglalkozók standjainál.



 A vadvilág és a természet szépségeit idéző festmények között örömmel fedeztem fel Seres Józsi barátom egyik művét. 


A látogatók találhattak itt ruházatot, csodás fegyvereket, távcsöveket, hosszabb expedícióhoz felszerelt terepjárókat, vadászatszervezőket, egyszóval mindent, ami a vadászat kedvelőinek szívét megdobogtatja. A színpadokon vadászkutya bemutatók és érdekes programok szórakoztatták a közönséget.
És a fotókiállítás?
Az sajnos csalódáskeltő volt. A képeket egyetlen nagy fotópapírra(?) nyomtatták, amelyet nem tudtak simára feszíteni és valahogy nem találták meg a sok fotónak egyszerre megfelelő optimális színvilágot.


Az én képem kifejezetten rosszul mutatott. Nem is látszom elégedettnek. :)


Nos, bármennyire tetszetős is volt a Fehova, én maradok a fegyvertelen és vértelen vadászatnál. És, ha majd már képtelen leszek magam "vadászni", akkor megfestetem azt a képet Józsi barátommal, amelyet mindig kerestem. 


6 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok!!!!!! Él a képed,csodás!

    VálaszTörlés
  2. Egy komolyabb fotókiállításon minden képre külön odafigyelnek, de azt hiszem itt nem a fotókon, hanem a trófeákon és a vadászattal kapcsolatos eszközökön volt a hangsúly. Egyébként nyugodtan büszke lehetsz, mert nem néz ki egyáltalán rosszul a fotód a falon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen úgy igaz, ahogy írtad, de szerintem elszúrták. Köszönöm a vigasztalást! :)

      Törlés
  3. Szívből gratulálok remek fotód megjelenéséhez a FEHOVA-n (sajnos elszalasztottam a megtekintését), és a szép fotóidhoz is, amelyeket a kiállításról készítettél. Tavaly itt fotóztam egy szép sólymot, Te mondtad meg a nevét, de közben elfelejtettem, majd elküldöm újra meghatározásra...

    VálaszTörlés