KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. április 4., csütörtök

Az első bankák

Eredménytelen napom volt ma. Hiába sároztam össze a kocsimat nyakig, elakadást kockáztatva a felázott földúton, csak távoli képekre futotta a szerencsémből. Meg sem mutatom őket. Pedig egy fekete gólya is "elszenvedett" tőlem néhány lövést a vizenyőnél, ahol rajta kívül még egy nagykócsag és három szürkegém is vadászgatott, reménytelen messzeségben. 
Csupán egyetlen reményteli eseményt érdemes feljegyeznem mai keltezéssel: két búbosbankát láttam a fűben tipegni. Párban lehettek, mert néhány méter távolságban követték egymást. Megjöttek hát, a tavalyi első észleléshez képest öt nap késéssel, amire viszont a csúf időjárás miatt meg is volt minden okuk.
Hogyan tudnám értésükre adni, hogy találkozásunk helyétől csupán két-háromszáz méternyi röptávon belül három odúm is várja őket?!!! Bárcsak felfedeznék és elfogadnák valamelyiket!
Találkozásunk örömére megmutatom egy kedvenc tavalyi képemet. Biztatásul nekik és kabalaként magamnak...




8 megjegyzés:

  1. Akkor hétvégén ki kell tennem az odúkat!Drukkolok Neked!

    VálaszTörlés
  2. Na, akkor én is drukkolok nektek, hajrá!

    VálaszTörlés
  3. Remélem siker koronázza az odútelepítésedet!
    Kellemes hétvégét kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Hűűű, már is ??? Akkor hétvégén nekem is ki kell tennem az oduimat..:))) Micsoda bankabuli lesz itt idén ?? :)) Sok sikert mindenkinek !

    VálaszTörlés