KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. december 2., vasárnap

Valami van...

Idősebbek emlékezhetnek Rajkin szovjet parodista poénjára:   
"Válámi ván, ... ... ... de nem áz i-gá-zi! ".
Ez jutott eszembe legújabb ölyves fél sikerem kapcsán. Végre leszállt a két ölyv, megvívták rövid csatájukat, sikerült is elkapnom néhány szép pillanatot és mégsem lehetek elégedett!
Tudom a hibákat és megpróbálom kiküszöbölni őket. Először is át kell szoktatnom a madarakat délelőttre, amikor jó a fény a területen. Havat kell rendelnem Télapótól, hogy a háttér egységesebb legyen és le kell süllyesztenem a gépet talajszintre. Ez utóbbitól borsózik a hátam, mert utálok hason feküdni. :)
Ha viszont a jó oldalát nézem a dolognak, akkor azt mondhatom, hogy van két beszoktatott ölyvem! És ez a lényeg.

További ölyv harcok:

http://szaboendrefotonaploja.blogspot.hu/2011/03/marciusi-ho.html

http://szaboendrefotonaploja.blogspot.hu/2011/11/az-erosebb-joga.html

12 megjegyzés:

 1. Alakul!Hasonfekvés helyett ajánlom a les beáását!Ha megoldható!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az egész lest nem tudom/akarom beásni, de a lábamnak csinálok majd egy kis gödröt.

   Törlés
 2. Szia Endre! Csatlakozom Gáborhoz. Mindenképp előnyösebb ha leásol, egyrészt kényelmesebb lesz, hiszen ülhetsz, másrészt télen a felfázás elleni védekezés sem utolsó szempont. Én most készültem el az enyémmel, ha gondolod olvasd el az erről szóló bejegyzést és képek is vannak. Aztán ha úgy látod hajrá!! Csak addig áss, míg nem jön a kemény fagy ;) Üdv: Tomi
  u.i. drtomasz.blogspot.hu-n találsz képeket az építésről

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos, a területen nedvesebb időkben magas a talajvíz. Amikor két éve a les oszlopait ástam le, akkor 20 cm-en már víz volt. Azért a lábamnak egy kisebb gödörrel megpróbálkozom, a mostani szárazságban talán nem telik meg vízzel.
   Az itatómat egy természetes szintkülönbséget kihasználva telepítettem, de ott meg nincs elég távlat. Kösz a segítő szándékot!

   Törlés
 3. Szerintem így is nagyon jók a fotók! Túl igényes vagy a körülményekre!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen. Talán nem rosszak, de jobbak lehetnének, sőt, remélem, hogy jobbak is lesznek!

   Törlés
 4. Micsoda harc a kitárt szárnyakkal! Mint a gladiátorok. Sok sikert az elképzelésedhez!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Remélem, hogy előbb-utóbb összejön.

   Törlés
 5. Remek alanyaid vannak és már milyen éhesek!
  Egy alacsony kempingszéken ülve leteheted a gépet kb. 30cm-re a talajtól és szögkeresővel egész tűrhetően lehet így fotózni. Én a lessátorban is legtöbbször így fotózok és a téli lesemben is, az állványomat jó alacsonyra le lehet engedni. A hasalás téli időben szerintem sem ajánlott egészségi okokból...brrrr.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így igaz. Félek is, nehogy túletessem őket, aztán elmaradjanak! Kösz a tippet, de nincs szögkeresőm. Egy kihajtható LCD-s gép is jó lenne, de az sincs.:) Eddig a "lábelásás" tűnik a legegyszerűbbnek.

   Törlés
 6. Tetszenek az ölyves fotók.
  Úgy látom a Télapó teljesítette a megrendelésedet. Itt most esik a hó! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örvendek, hogy tetszenek! Nálunk is lett valamicske havacska reggelre, de nem elég.

   Törlés