KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. október 16., kedd

Őszi szünet

Tizenegy nap szünet két bejegyzés között!? Ez nem fordult elő velem, amióta naplóírásra adtam a fejem. Mi történt?
Magam sem tudom, de hirtelen kifogytam a témákból. Először a szarvasok hagytak cserben, aztán a madaraim. Egyszerre elnéptelenedett az itatóm, etetéssel meg még hiába próbálkoznék, ahhoz túlságosan korán van. Jó, jó de akkor mit fényképezzek? Sajnos be kell látnom, hogy 375 bejegyzésen túl már nehéz új témát találni. Addig, amíg újra ötletem támad, kénytelen vagyok amolyan szedett-vedett és magamhoz képest sem túl eredeti őszi képekkel szórakoztatni magam. :) 













10 megjegyzés:

  1. A gombás csoportkép a meleg színtónusaival egyből felhívta magára a figyelmet. Nagyon szép fotó.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a galagonyás és a gombás kép tetszik a legjobban.
    Ma én sem tudtam egy madarat sem a sátor elé csalni dióbéllel. Pedig itthon a kertben a cinegék már megeszik a dióbelet ha teszek ki... Az ősz a tájfotósok ideje, sajnos abban én sem vagyok semmilyen szinten. Próbálkozni próbálkozok, de nem igazán sikerül alkotni. A jégmadaras témát is jegelni kellett, mert már kezdtem megunni, hogy rám se bagózik... szóval ez van, nálam is hullámvölgy van, de remélem innen csak felfele vezet az út.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. A hullámvölgy kifejezés is jól jellemzi a helyzetemet. Ezek szerint a tiédet is. :)

      Törlés
  3. ???Az ősz kimeríthetetlen!Maguk a színek,a gombák,a fények stb...Ahogy az itt is látható!
    Nekem tetszenek!A pisztrángok saját szerzemények?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a bátorítást. A pisztrángok nem az enyémek. Visegrádnál egy kis tóból horgászhatók, még pecabotot is lehet bérelni a szórakozáshoz.

      Törlés
  4. nocsak, nocsak nem csak nálunk van alkotói válság?! ;)
    várom már a hosszú hétvégéket, hátha lesz több szabadidőnk...
    lassan jön a tél, majd jönnek az új témák is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerénységem miatt nem neveztem "alkotóinak", de tényleg válságnak érzem a mostani helyzetemet. ...De majd elmúlik, köszönöm.

      Törlés
  5. Válságról egyáltalán nem lehet beszélni!
    Ezek a fotók is kitűnőek! Én leginkább az utolsót irigylem, már régen szeretnék ilyen napfénypászmás fotót készíteni, de még mindig nem sikerült ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményedet. A kérdéses kép készítésénél füst volt a segítségemre.

      Törlés