KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. október 4., csütörtök

Őszi madarazás

Szarvas-szezon ide, vagy oda, azért a madaraimat sem hanyagoltam el a közelmúltban. Üldögéltem a régi lesnél és az itatónál is. Egyik helyen sem tapasztaltam nagy sürgés-forgást, de a ritkán beszálló madárkáknak is örültem. Úgy látszik, hogy az ízletes csirkehúsnak így ősz táján sem tud ellenállni a helybéli ölyv. Jól teszi, ha rendszeresen belátogat, mert télire nagy terveim vannak vele és társaival...












6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép őszi madárfotók gyönyörű színekkel. Nem is szabad elhanyagolni a madarakat...:-)
    Nyáron én is meglátogattam a téli madárlesemet ahol ölyveztem. Beköltöztek a darazsak, meg kell várjam a hidegeket ha nem akarok velük harcba szállni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az értékelésedet. Veszélyesek a darazsak, vigyázz velük!

      Törlés
  2. A kökényes-cinkés kép színharmóniája nagyon szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Adva volt a kökényág és a cinege, a többi a véletlen műve.

      Törlés
  3. Nagyon tetszenek a madárképek! Most azt hiszem a kökényeset lopom el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek. Nem kell ellopnod, neked adom. :)

      Törlés