KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. december 13., kedd

Ritka, mint a...

Ma délután a hatvani vasút állomásnál autóztam és a fényképezőgépem éppen az ölemben volt. Egy csapat varjú keresgélt az út szélén. A gépkocsi forgalomra ügyet sem vetettek. A szürkület dacára kattintottam rájuk néhányat. Közben vettem észre, hogy egyikük acélkék tollazatát néhány fehér színű toll csúfítja el.


Ez a szín hiba varjúéknál fogyatékosságnak számíthatna, de a többiek láthatólag megtűrték és nem zárták ki emiatt a csapatból.


Úgy megörültem a ritkaságnak, mintha négy levelű lóherét találtam volna. Ha ilyen szerencsés voltam, akkor talán lottóznom kellene? Ezen merengtem hazafelé és eszembe jutott egy még furcsább leletem.


Az albínó feketerigót három éve Horányban fotóztam. Nem emlékszem, hogy akkor vettem-e lottó szelvényt, de hogy nem lettem milliomos, abban biztos vagyok. :)

2 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy már készül télre és átalakul a tollazata téli terepszínűre :DD
    Ügyesen észrevetted, gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Ez egy elég valószínű magyarázat! :) Úgy mutatta magát, mintha csak címlap fotóra és celebségre várna.:)

    VálaszTörlés