KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2018. július 24., kedd

Az új mindenesem

Tizenhárom évi szolgálat után nyugdíjaztam kedvelt, szinte naponta kézbe vett, sokoldalú kis fényképezőgépemet, amellyel annak idején belekóstoltam a madár fotózás szépségeibe. Nem ítéltem tétlenségre: egyik, a fotózás iránt érdeklődő unokámnak ajándékoztam, aki reményeim szerint szintén sok örömet fog átélni általa.
A helyébe ugyanazon gyártónak egy újabb típusú, kicsivel nagyobb tudású, használtan vett gépét állítottam. Másodgépként hordom magammal és már egy hónapja nyúzom a csupán számomra új, pillesúlyú kis masinát. Csakúgy, mint elődjét elsősorban családi, makró- és tájkép fotózásra fogom alkalmazni, de a próbák alapján az még az állat- és madárfotózásban is meglepően jól teljesít. 
Nyilván nem reklámozni akarom ezt a fényképezőgépet  - gyártóját és típusát sem nevezem meg itt, de ezt a bejegyzést feltétlenül megérdemli. Alábbiakban megmutatok néhány vele készített fotót.Jó lenne, ha ez a masina is legalább ugyanannyi évet szolgálna nálam, mint az elődje! Őt még nyolcvan évesen is képes lennék magammal hordani, már, ha megérném azt a kort és még járni is tudnék addigra. :) 


2 megjegyzés:

 1. Legyen sok az új gépedben!
  A képeid mindig csodálatosak.
  ha nem is írok minden alkalomma, de mindegyik blogbejegyzést megnézem.
  üdv

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a jó kívánságot, a dicséretet és azt, hogy hűséges olvasóm vagy kedves Flögi.

   Törlés