KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2017. november 25., szombat

Fotogén varangyok

Talán az idei ősz legcsúnyább napjára ébredtünk. Ködszitálás és nappali sötétség rongálta a kedélyemet, amint kiléptem a házból. A TV úgy mondta, hogy hasonló ronda idő lesz a következő napokban is, csakhogy kemény éjszakai fagyokkal. Emiatt nem halogathattam tovább a kerti csap víztelenítését, amelyhez le kellett szállnom a vízóra aknába. Leereszkedvén csaknem rátehénkedtem két megriadt békára, melyek itt szándékoztak téli szállást foglalni. 
Hohó barátocskáim, gyertek ki előbb velem egy kis fotósétára! Meglátjátok, utána jobban fogtok aludni! - ajánlottam nekik és miután a munkámmal végeztem, kivittem őket a kertbe az ázott levelek közé. Pár perc fotózás után ígéretemhez híven visszahelyeztem őket az akna biztonságába. Bocs, hogy zavartam, szép álmokat a télre! - szóltam utánuk, amikor rájuk eresztettem az aknatetőt.
Hogy miért nem csókoltam meg őket előbb? Mert már nem hiszek a mesékben! Meg különben is: mit kezdenék én egy királykisasszonnyal? Pláne kettővel? :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése