KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. november 2., hétfő

Gombászás

A hét végén gombászni indultam, de ehető gomba fajok helyett csak jelentéktelen, korhadékon élő apróságokat találtam. Fényképen viszont jól mutatnak...2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép sorozatot osztottál meg velünk. Kedvelem ezeket a szinte selymes, lágy fényeket az elmosott háttérrel. Az első pár fotódat igazán különlegessé teszi a lehelet finom pókháló (?) ahogy átfut az antennaként meredő gombákon. Gondolom élvezted ezt a kis változást a madárlesezés után :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy így látod Miklós. Valóban élveztem a játékot a mélységélességgel és a színekkel, fényekkel. Az öreg obi megint jó szolgálatot tett...

    VálaszTörlés