KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. szeptember 20., vasárnap

A bőgés kezdetén

Ha késve is, de megkezdődött  mifelénk a szarvasbőgés. Három estén volt szerencsém vadlesre menni. Elsőre csak távoli, szórványos bőgést hallottam, jószerével csak disznókat és egy fiatal bikát láttam, erős szürkületben.





Másodszorra már egy komoly bika is megmutatta magát. Napnyugta után, teheneit kísérve lépett színre, távoli vetélytársa bőgését figyelve és neki válaszolgatva. Fényképezőgépem képességeinek határán készült ez a néhány kép.






A harmadik alkalommal kissé korábban került elő a bika. A fények még elfogadhatóak voltak, de akkor meg a távolság volt túl nagy jó fotó készítéséhez. Pedig szépen bőgött a fenséges úr! Az alábbi néhány képet erős vágással és komoly utómunkával sikerült összehoznom annyira, amennyire.






Egy ideig most nem jutok ki az erdőre, a vadász vendégeké a terep. Remélem, hagynak még néhány fotózható szép bikát és lesz még lehetőségem közelebbről is találkozni némelyikükkel. Ha máskor nem, októberben.

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok Endre! Nagyon szép fotósorozat!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép képek, gratulálok!
    Én is próbálkozom a szarvasokkal, de eddig nem igazán akar összejönni a dolog...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Tünde. Hát, nem egyszerű, de kitartással menni fog.

      Törlés
  3. A második helyt szerintem ismerem, múltkor fotóztunk arrafelé.

    VálaszTörlés