KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. február 11., szerda

Hó volt, hó nincs

Végre nálunk is megmutatta magát a régen várt hó. Meglepetésként érkezett. Éppen megebédeltünk, amikor felfedeztem a kezdődő szépséges hóesést. Gyorsan kaptam magam és irány a les. Mire a kunyhóban elhelyezkedtem, már fehér lepel borította a tájat és a hópihék változó sűrűségben hullottak, keveregtek az enyhe szélben. A madarak étvágyát is meghozta a tél figyelmeztetése és sorra belátogattak az etetőre. Leginkább a zöld küllőnek örültem, amely hangyákat keresve jött a közelembe. Az ölyvek viszont nem szálltak le, inkább egymással háborúztak a kitett hús tulajdonjogáért a fenyőfák között, hangos vijjogásokkal.
Másnap reggelig maradt meg csupán a fehér takaró, a melegedés pár óra alatt elvitte, ahogyan azt az időjósok előre megmondták. Így viszont megúsztam az udvar takarítását, mert ahogyan az illendő, az szedte össze a havat, aki leszórta. :)











10 megjegyzés:

  1. A zöld küllő valóban különleges és milyen jól áll neki a fehér hó!:)
    Ma én is hitetlenül nézelődtem,hogy hétfőn még vad tél volt, ma meg a tavasz illata.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egész évben kerülgetett, de fő, hogy most bejött, mert így hóban lehet a legszebb, valóban. Nálunk is tavasz volt ma.

      Törlés
  2. Szép képek. Idén mi majdnemhogy csak másoknál láttunk havat :) Talán 1-2 alkalommal volt kegyes az időjárás. Jah, meg munkaidőben, de mire hazaértünk semmi nem maradt vagy éppen sötét volt :)
    De legalább itt gyönyörködünk a havas képekben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig te a Dunántúlon laksz, nemde? Köszönöm a tetszést.

      Törlés
    2. Fehérvár, de anyáméknál a Drávánál megint 30-40cm hó volt :) ide fel Fejér megyébe nem jut már belőle :)

      Törlés
    3. Azért 40 cm nem hiányzik, de 5 cm jó volna nálunk is!

      Törlés
  3. Örülök, hogy végre összejött Neked is a havas fotózás. Ez az idei tél már csak ilyen. Itt is jött, látott és már el is olvadt :( A zöld küllőt nekem még mindig nem sikerült lencsevégre kapnom, de nem adom fel. Ebből a sorozatból nekem a fácános fotód tetszik a legjobban (de persze a többi is)

    VálaszTörlés
  4. Azért jó lenne még egy kis hó... Lassan elkezdenek rikoltozni a zöld küllők, talán a hangjuk után rájuk találsz.
    Gondolom, a tyúkot ábrázoló a neked tetsző, mivel a hóesés is látszik. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is az utolsó a kedvencem, de jó a küllő is. Felénk sem volt annyi hó ezen a télen mint régebb. 20cm-nél vastagabb hótakaró nem volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De látom, szép képekkel használtad ki a havat.

      Törlés