KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. február 9., hétfő

Váratlan találkozás

A minap egykedvűen üldögéltem a lesemben és figyeltem a sürgölődő cinkéket, amikor egy őz farfoltjának mozdulását véltem felfedezni a távolban, a száraz aljnövényzet takarásában. Figyelni kezdtem. Az állat ahelyett, hogy kijött volna az útra, bevette magát a sűrűbe. Ez már csak így szokott lenni! - legyintettem lemondóan. 
Tíz perc múltán mégis előjött a fák közül a fiatal suta. A madáretetőre tett mohos tönk jótékonyan beletakart a képbe, de a vaddohány kóróját a szeme előtt szívesen elkerültem volna - ha látom. 


Úgy nézett a kunyhóm felé, mint aki tudja, hogy ott rejtőzöm.


Gyanakodva ugyan, de mégis közelebb jött, leereszkedett a domb aljába és a nád közé ment.


Pár pillanatra megállt a sűrűben. A nádszálak miatt ott már nem fotózhattam. Aztán talán szagot fogott, mert gyors iramban megindult visszafelé azon a nyomon, amelyen jött, de a távolból még visszanézett felém.


Korábban még sosem fotóztam őzet üveg mögül. Aprócska esemény, a képek sem különlegesek, mégis adtak egy kis örömöt aznapra.

2 megjegyzés:

  1. Kedves kis példány volt. A második fotón olyan kis "bájos" a tekintete. Egy kis változatosság a kis kosztosok közé sosem árt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Tollasok után egy négylábú vendég. Örültem, hogy betévedt.

      Törlés