KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. február 10., kedd

Esti szín játék

A szombat csupa verőfény volt nálunk. A felhőtlen ég úgy ontotta a sugarakat, mintha nem is tél volna. Alkonyi őz fotózásra támadt kedvem, ezért késő délután nyugatra néző területek felé indultam. Magányos őzsuta legelészett az erdőszéli vetésen, közöttünk egy belvizes tavacska.


Az elképzelt fotóhoz mögé kellett volna kerülnöm, a szél azonban elárult. Egyedül maradtam, de a lenyugvó Nap szépsége elkápráztatott. Nem sajnáltam az őzek távol maradását. Figyelmemet a fogyó fénynek szenteltem és nem bántam meg. Fenséges szín játékot nézhettem végig.












Bródy János pár sora jutott eszembe a képek láttán.
Nézd ilyen az ég
 estefelé
 ibolyakék
 ilyen az ég
Jó lenne, ha ezt minél többen észrevennék!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép alkonyati fényekhez volt szerencséd Endre. A utolsó képeiden látható kék-vörös átmenetes fények gyönyörűek, nagy kedvencek :) A kilencedik fotón érdekes a nád megvilágítása. Derítő vagy vaku? Vagy szimplán ilyenek voltak a fények?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerték a tetszésedet. Annál a képnél vakut villantottam és az utolsónál is.

      Törlés