KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. november 16., vasárnap

Természetfotósokkal a Tiszán

Tegnap volt szerencsém részt venni az 1. TiszaZoom természetfotós konferencián, melyet a tiszafüredi Balneum hotelben rendeztek. A régió turisztikai szakemberei népszerűsítették a tavat, neves természetfotósok tartottak érdekes és inspiráló előadásokat. Szerencsénkre a reggeli sűrű köd délutánra felszállt, reményt adva arra, hogy a tervezett csónak kiránduláson a résztvevők használhatják a fényképezőgépeiket. Én magam vittem ugyan mindkét gépemet, de inkább csak a kisebbet használtam a túra eseményeinek dokumentálására. 

A ránk váró csónakok
Beszállás
Előttünk az öblítő csatorna
Indul a kaland
Hab a tortán: egy jégmadár
És egy másik. Vagy ugyanaz?
Kifutunk az élő Tiszára
Dolgoznak a lóerők
A másik csónak a farvizünkön
Őszi díszlet
Más csónakosok az esti fényekben
Alkonyodik
A nyugvó nap a ködfátyol mögött
A fotósok az esti fények bűvöletében
Egy kis fennakadás
Ide kellett volna bejutnunk
Visszavonulás
Már kell a világítás
Egy horgász a ködben
Útkeresés a vak sötétben

Tartalmas, élménydús nap volt, köszönet a szervezőknek!

2 megjegyzés:

  1. Ismeretek szerzésére kiváló egy ilyen túra. Jók a ködös képek.

    VálaszTörlés
  2. Neves fotósokat ismerhettem meg, jó előadásokat hallgattam és kaptam néhány ötletet. Na és a túra is jó volt. Köszönöm az értékelésedet!

    VálaszTörlés