KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. január 20., hétfő

Egy kis kiállítás












Tavaly tavasszal hirdette meg őszig tartó fotópályázatát Szigetmonostor, második lakóhelyem. Csak ezen időszak alatt, a szigeten készült képeket lehetett nevezni, kategóriánként legfeljebb kettőt. 
A három kategória: 

  • A Szentendrei-sziget természeti értékei
  • Növényportrék a szigetről
  • Szép kertek

Természetesen én is küldtem be képeket, a kert témában ugyan csak egyet, csupán a részvétel kedvéért.
A kiállítás megnyitására és a díjátadásra tegnap került sor.


Remélem, jól emlékszem az adatokra: a pályázatra 33 fotóstól 180 kép érkezett és ezekből 80 került a falakra. Én leginkább a "Harmatdíszben" című fotóm sikerében bíztam, amely végül II. díjat kapott. Nagyon örültem, mert sok látogató gratulált, érdeklődött a kép készítésének körülményeiről és jelezte, hogy szeretné letölteni azt a maga számára. Miattuk is írom ezt a kis beszámolót és örömmel osztom meg ismét a harmatos pillangómat.


Az esélytelennek tartott " A mi kertünk" című fotómat viszont az I. helyre értékelte a zsűri. Ez az előkelő helyezés természetesen inkább a kertnek, mint a fotónak tudható be és az a feleségem érdeme. Át is engedtem neki a díjátvétel dicsőségét. :)


Külön öröm volt számomra, hogy Kuthán Tamás, kedves barátom és fotóstársam viszont a növényportré kategóriában hozta el az első helyezést. 
Kis falunk kultúrális életében nagy eseménynek számít ez a kiállítás, amely február végéig tekinthető meg. Köszönet a kiíróknak, a támogatóknak és a résztvevőknek !

10 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálunk a helyezéseknek! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is gratulálok a sikeredhez és sok ilyent kívánok a jövőben is!:-)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok!A képekhez,és a kerthez is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de ne gondold, hogy hatalmas a kertünk, a kéklő messzeség már a szomszédé. :)

      Törlés
  4. Gratulálok a díjhoz!!! A kert pedig meseszép!!! :D

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok az eredményekhez, utólagos engedelmével kitettem a linkjét a blogomra.
    Üdv Szimon ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szimon Úr/(Hölgy?)! :) Köszönöm a gratulációt és a népszerűsítést. Ha nehezen is, de megtaláltam a linket...

      Törlés