KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. január 10., péntek

Nooormális?

Január 10-ét írunk és a kertünkben nyílik a hóvirág *, a téli jázmin**, bimbózik a japán birs***, erőlködik az aranyvessző ****, újra virít a vadárvácska***** és a karácsonyi rózsa ******. Kora délután 10 fok volt, sütött a nap és legyek sütkéreztek a falon...

*
**
***
****
*****
******

2 megjegyzés:

  1. Szerintem sem normális ez az időjárás. Felénk is elolvadt már a hó, csak a magasabb és árnyékosabb helyeken van még egy kicsi. Virágzó bokrok és hóvirág még nincs, de pár hét múlva lehet, ha így marad az idő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Talán végleg elmarad az idei tél?

      Törlés