KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. január 7., kedd

Egérkonzerv

A minap a feleségem feldúltan került elő a virágteleltetőből. - Annyi ott az egér, hogy az már tűrhetetlen! Ha nem csinálsz velük valamit, akkor lemérgezem őket! - hangzott a komoly fenyegetés. Megnyugtattam, hogy rövid időn belül eltávolítom hívatlan vendégeinket. Na, nem a rögtön ölő rugós egérfogóval, inkább a régi fél diós, cserepes, élve fogós módszerrel. A házi egér nagy érték egy magamfajta fotós számára. Két éjszaka két csapdával: rögtön lett négy egérkém. Vissza a természetbe! - adtam ki a jelszót és kivittem őket a leshez ( hadd élvezzék a januári tavaszt és remélem, napozás közben megtetszenek egy szép ragadozó madárnak). Csakhogy amint levettem a takarót az üvegkalitkáról, kiugrott a legfürgébb és egy pillanatnyi habozás után diadalmasan elügetett a kies vadonba. Talán csak egy magasugró bajnokot fogtam!  - gondoltam, de bizakodásomba némi aggodalom vegyült. Nem is alaptalanul, mert később a második delikvens is megismételte a mutatványt. Ügyeskedését és sikeres szökését már a lesből néztem bosszankodva, siettem is vissza, hogy mentsem ami még menthető. 
Egyelőre befőttes üvegekbe kerültek a kis rágcsálók, későbbi felhasználásra tartósítva. A csapdák megállás nélkül működnek, üveg lesz elég. Közben majd csak kitalálom, hogyan tarthatnám az egérkéket a lesnél, de úgy, hogy a madárnak is legyen esélye elérni őket. 
( E téren járatos fotós kollégák ötleteit szívesen veszem és megköszönöm.)









8 megjegyzés:

  1. A Farkas Balázs a nagy egér-eresztő!Szerintem neki van módszere.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kösz, tudom. Ő már tegnap nagyon segítőkészen megkeresett és ellátott hasznos tanácsokkal.

      Törlés
  2. Nem sajnálod a szegény kis egereket? Igaz, én sem sajnáltam őket, mikor a gerendára felkötött diót is mind elhordták!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) És hogyan álltál bosszút? Egérfogó, macska, méreg, ragasztó? Gondolom, jobb nekik, ha nem Erzsi mérgét eszik, hanem vissza kerülnek a szabadba, ahol még esélyük is van meglógni, mint ahogyan az első kettő tette...:)

      Törlés
  3. Ez remek ötlet.:-)
    Most az jutott eszembe, hogy négy évvel ezelőtt mikor először akartam egerészölyvet fotózni akkor én rongyegérrel próbálkoztam, amit damillal huzigáltam a lesből, persze az ölyvek rá sem hederítettek.:-D Az élő egérrel gondolom sikeresebb leszel.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, csak most látom... Már van némi eredmény, de én vércsét szeretnék! :)

      Törlés
  4. Kíváncsian várjuk az eredményt :)

    VálaszTörlés