KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. augusztus 8., csütörtök

Éledő itató

Tavasz óta szakadatlanul hordom a vizet az itatómba, de rendeltetésszerű használatára mindeddig nem volt módom. Mehettem oda reggel, vagy délután, "arrafelé még a madár se járt". Bármennyire szerettem volna, soha egyetlen madártoll sem jelezte, hogy fürdővendég lett volna ott a távollétemben. A mostani kánikulában azért már találtam néhány ázottan lebegő pelyhet a vízben, amely reményt adott, hogy kiüljek a pocsolyám partjára, a kis nádkunyhómba. Úgy látszik, a madarak körében kezd felértékelődni az itatóm. Nem csoda ebben a hosszú ideje tartó szárazságban és a negyven fokban!  A látogatottság kezdetnek nem rossz...






















4 megjegyzés:

  1. Megnyugodtam,de nem értem: nekem is tele van,volt vízzel az itatóm,nem is egy és hiában volt a hőség,nem jöttek a madarak.Viszont kb.1 hete, délután és estefelé már jönnek most.Csodásak a fotók,csak nézem őket.....Hozzám feketerigó,zöldikék,tengelic és nagy fakopáncs jött a napokban inni.Fürdeni a zöldikék és a rigó fürdött néha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahol máshol, biztonságosabb helyen találtak eddig vizet, most meg már a nagy meleg miatt az az itatójuk megszűnt.
      Nálad is ez lehetett, jó, hogy beindultak!

      Törlés