KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. június 12., szerda

Jobb híján

Amikor nincs határozott témám, de jól esne egy kis fényképezés, mindig a makro felszerelésemet veszem kézbe és szétnézek a réten, vagy a kertben. Sokszor a virágok szépsége fog meg, de jobban vonz a rovarok fotózása, hiszen azok többsége nehezen tűri a fotós ember tolakodását, könnyen elijeszthető. Becserkészésük türelmet és óvatosságot kíván, számomra hasonló vadászélményt ad, mint az állat és madár fotózás. Néhány újabb "bogaras" kép, jobb híján...

















8 megjegyzés:

  1. A kis ízeltlábúak mindig kéznél vannak :) Szép sorozat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, rájuk mindig számíthatok. Köszönöm.

      Törlés
  2. Változatos bogárgyűjtemény. Gondolom a szitakötőket nem az idén fotóztad...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De bizony, az idén! A kéket kb. négy hete fotóztam a Galgánál, a másikat most, a kertünkben.

      Törlés
  3. nagyon jó kis makrók, mindig kéznél van a téma :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, változatosságot jelentenek a fotózásban. Köszönöm.

      Törlés
  4. Nagyon jók a rovarfotóid! Jó lenne, ha a madarakhoz és emlősökhöz hasonlóan az ő nevüket is közölnéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Jenő! A rovarok fotózása neked is új területet jelentene, mert lassan már az összes virágot feldolgozod. Ez nekem is hasznos lenne, mert te biztosan tudományosan meghatároznád őket és akkor tőled megtudnám és lassan megtanulnám a nevüket. Na, mit szólsz a javaslatomhoz? :)

      Törlés