KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. május 15., szerda

Róka a fán

Bevallom, csodálattal nézem neves természetfotósok azon a képeit, melyeken a hibátlan bundájú róka festőien elrendezett háttér előtt, meredek fatörzsön egyensúlyozik. Én nem tudok ilyen képet készíteni, de kis rókáim pillanatnyilag vannak és tuskóért sem kell messzire mennem. Csupán elő kell vennem azt a horányi erdőből származó fadarabot, amelyet ölyv fotózáshoz használtam, de most a lesem mellett enyészik és le kell tennem a kotorék elé. A kölykök örülni fognak a játékszernek, az öreg korhadék megtisztelve érezheti magát, hiszen fogadni mernék, hogy rókákat még úgy sem hordott a hátán, én meg számomra újszerű képeket készíthetek. Az ötlet bevallottan nem eredeti, de hát nagy fotós - nagy róka, kis fotós - kis róka és így már nem követek el "jogsértést". Azt meg én is el tudom érni, amit a nagyok, mármint, hogy a róka felmásszon a fára, csak egy kis kutyakonzerves ösztönzés kell hozzá. Az ötletet tett követte, az eredményt az alábbiakban néhány képpel illusztrálom.
Csupán az a gondolat nem hagy békén, amely szegény Potrien őrmestert is izgatta a díszlépés gyakoroltatása közben, mármint, hogy mit feleljen, ha a köztársasági elnök megkérdezné: "Mondja, kedves Potrien, hová settenkedik ilyen nesztelenül ez a század?" Az én képzeletemben persze egy természetfotó pályázat zsűrielnöke tenné fel nekem a kellemetlen kérdést: " Mondja kedves fotótárs, mi szél hozta azt a korhadt fatörzset a gabonaföldre?" Hihető lenne, ha így válaszolnék? "Ráhibázott elnök úr, nagy szelek járnak mostanában, valóságos tornádók!" ;) ;) ;)














10 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, hogy még jobb fotókat tudtál készíteni a kis rókakölykökről!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Vedd figyelembe, hogy a kölykök is egyre szebbek.

      Törlés
  2. Bezzeg egy kissé rendezetlenebb helyen nem lenne olyan furcsa egy korhadó fatörzs a gabonaföldön, a túl nagy pedantériának is vannak hátrányai(fotós szemszögből nézve:-) Na, de viccet félretéve, remek ötletből remek képek születtek, gratulálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, elégedett vagyok a megvalósítással.

      Törlés
  3. Jót kacagtam a poszt végén :) Jó ötlet volt, remek fotók születtek. A 6-os fotón mintha csak azt kérdezné tőled, hogy megfelel-e a felvett pozíció kedves fotóstárs :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Örülök, hogy a kölykök jól fogadták a helyszín átrendezését és a kaját leszámítva is örültek a játékszernek.

      Törlés
  4. még mindig tündériek ezek a kölykök :)
    nagyon szépek lettek a képek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. A kölykök még csak ezután fognak szépülni!

      Törlés
  5. Jó írás!:)A fotók egyre jobbak!Ajándék egy ilyen kotorék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Bizony az, igyekszem is kihasználni.

      Törlés