KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. november 9., péntek

Csak a szokásos

Amennyire kihalt az itatóm, annyira  forgalmas az etetőm. Néha kinézek a kis pocsolyámhoz, abban reménykedve, hogy talán rákaptak már egyes északi vendégek, de sajnos mindig csalódnom kell. Pedig még ennivalót is tettem ki ugyanoda további csalogatónak, de azt rendre érintetlenül találom. Úgy látszik, a környék összes madara már az etetőmet keresi. Ott sincs új vendég, hacsak a most már felbátorodott ( vagy kiéhezett? ) verebeket nem tekintem annak. A törzsvendégek közül csak a karvalyok nem jelentkeztek.
A héten kétszer is kiültem, változó fényviszonyok között kattintgattam. Az ölyv mindkétszer beszállt és a fácánkakas mellett olykor négy tyúk is kapirgált előttem. Nincs okom tehát panaszra, csak halkan jegyzem meg, hogy azért egy kis vérfrissítés nem ártana... :)





















10 megjegyzés:

  1. Azt hiszem már a környék összes madara jár az etetődre. Jó nekik, hogy van egy ilyen gondoskodó őrangyaluk mint te. Szépek lettek ezek a madárfotók, látom felétek is borongós az idő mostanában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Etetem őket, de cserében a fotójukra igényt tartok. Az alacsonyan járó téli nap miatt több már az árnyék, ez látszik a fotókon.

      Törlés
  2. biztos a sok-sok gondoskodás miatt pózolnak ilyen szépen...a végeredmény nézve nagyon is megéri :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony nem szabad üresen hagynom az etetőt, de nekem jó szórakozást ad cserébe.

      Törlés
  3. Nagyon jó kis felhozatal!A fakopi két fotója a "mindentvivő"!

    VálaszTörlés
  4. Már sokszor leírtam - most is csak ismételni tudom magamat, hogy örülnék én egy ilyen szokásos felhozatalnak :) Nagyon szépek.
    Kellemes hétvégét Endre!

    VálaszTörlés
  5. Ha szokásos is a sorozat, de nagyon szép!

    VálaszTörlés