KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. november 17., szombat

Az esti varjak

Naplemente után, a késő szürkülettel jelennek meg az égen. Messze hangzó, zajos károgásuk felveri az elpihenő környék készülő csendjét. Nagy összevisszaságban, kiszámíthatatlanul kavarognak, keringenek és fekete seregük minden fordulóval népesebbnek tűnik. Pár percig tart csak a ribillió. Mire teljesen besötétedik, elfoglalják éjszakázó helyüket és elcsendesednek. 
Tegnap végre sikerült egy elfogadható fotót készítenem a varjakról. Kár, hogy a kép zajos, kár, hogy sötét, kár, hogy bemozdult! Vagy talán kár ezt gondolnom? Kár? 
Ej, elég a károgásból, olyan, amilyen! A fő, hogy nekem tetszik! :)


12 megjegyzés:

  1. A reptéri irodánk egyik oldala szinte nyílt mezőre néz. Késő ősszel és télen sokszor előfordul, hogy besötétedik az ég a több száz, néha megkockáztatom, hogy több ezer varjútól.
    Jó a fotó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hányszor gondoltam már én is arra, hogy le kéne fotózni a rengeteg varjút. Ezúttal a hold sarlója kapóra jött.

      Törlés
  2. Valóban elég a károgásból! Nekem is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Érdekes ez a sok varjú, jó hogy épp a Hold is ott van. A mi kertünk végében a Küküllő partján lévő magas fák tetején is minden télen varjak tanyáznak. Szoktam figyelni ahogy estefelé gyülekeznek, nagy csapatokban érkeznek a fák tetejére. A kertünkben is leszállnak sokszor a diófa alá és keresik az ottfelejtett diót. Persze sokat nem találnak, mert mind összeszedjük általában és ami esetleg nem hibátlan azt inkább a cinegéknek adom minthogy a varjaknak otthagyjam. Nagyon okos madarak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legszebb kép a sok varjúról sajnos csak az emlékezetemben létezik. Egyszer egy téli hajnalon autóból láttam. Havas tájban, zúzmarás fák előterében egy nagy varjúsereg repült a vörösen kelő nap felé. Ha azt még egyszer láthatnám és f.gép is lenne nálam!

      Törlés
  4. Hangulatos fotó. Nekem is tetszik. :)

    VálaszTörlés
  5. Klassz! tatára nem mész véletlenül vadludakat fotózni?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz. A vadludakat szeretem, de a "sokadalmat" nem, így inkább maradok. :)

      Törlés