KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. augusztus 2., csütörtök

Napkelte - holdnyugta

Amikor hajnalban az őzekhez indultam, nem is gondoltam, hogy milyen különlegesen indul majd a mai nap. Mielőtt nekivágtam a bereknek, egy rózsaszínű felhő alakzat miatt a kis gépemet is magamhoz vettem, hogy csináljak néhány hajnali hangulat képet.


A vörös háttérből hamarosan felkelt a fehéren izzó nap...


...aztán az égbolt haragos színe sárgás rózsaszínre szelídült.


A nádsziget mögül visszanézve a nap már magasabban járt.


A nyugati égbolton viszont a fák takarásából előtűnt nyugvó telihold látványa okozott meglepetést.



A netről tudtam meg, hogy ma a nap 5:22-kor kelt és a hold 5:47-kor nyugodott. Érdekes volt a két égitestet szinte egy időben fényképezni a horizonton. A tegnap felfedezett virágos rét is jól mutatott a lapos fényekben.



Érdekes lenne, ha ebben a virágos környezetben tudnám lekapni a szerelmes őzeket! Megálltam hát és sokáig vártam a szerencsés pillanatot. Ráláttam a szomszéd rétre, ahol a távolban már kísérgette a bak a gidás sutát,  de egyelőre még nem sok eredménnyel. Csupán a magára hagyott nagyobbacska gida vágott át előttem a virágtengeren.


Mára be kellett érnem ezzel a képpel, mert az időközben magasra hágott nap már nagyon átmelegítette a hátamon a terepszínű zubbonyt. Hazaindultam, de azért ide még majd visszatérek...

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a tájképek és az őz is igen jól mutat a virágos réten. Szerintem megérte korán kelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Az őzbak szezon végéig borítékolva van a korán kelés számomra. :)

      Törlés
  2. Gyönyörű fotósorozat Endre! A virágos rét nagyon hangulatos, a gida nem véletlenül időzött ott...jó az ízlése :D
    Remélem idén is olyan sikeres lesz a szezonod mint tavaly!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Miklós! Még ugyan nincs vége, de azt már látom, hogy a tavalyi szezon jobb volt.

      Törlés