KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. augusztus 6., hétfő

Csak egy karvaly

Az év legmelegebbnek mondott napján kinéztem az itatóhoz, mert nagy forgalomra számítottam. Sajnos csalódnom kellett. Csupán két ideges és vedlő félben lévő, csúnya szajkó jelentkezett, de éppen csak leszálltak és nagy rikácsolással máris továbbrepültek. Valószínűleg kiszúrták a közelben ólálkodó ragadozót, aki kisvártatva meg is jelent.








A karvalyok odaszokásának annakidején nagyon örültem, de az itató kisajátítását és a többi madár elriasztását már nem veszem jónéven tőlük. 

6 megjegyzés:

  1. Amíg nem rak fészket a víz felett nincs baj!:)Érdekes,nálunk sokkal ritkábban tűnik fel a hím!Pedig milyen szép,ahogy a képeid is mutatják!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így sincs más madár, mi lenne, ha még oda is fészkelne? :) Igen, sokkal szebb a hím, öröm fotózni.

      Törlés
  2. A ragadozó dominanciája már csak ilyen. Ha valami jó akkor lecsapnak rá :) Drasztikus, de lehet hogy egy ideig nem kellene újratölteni az itatót. Az elapadt forrás láttán talán másfelé repülnének és később visszatérhetnének a korábbi kis látogatóid. Szépek a fotók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam erre is, de nem visz rá a szívem. Kivárom, hogy mi lesz beavatkozás nélkül?

      Törlés
  3. Na ezaz a ragadozó jelenléte a kicsiknek nem a legjobb. Nem tud elég okos lenni az ember, hogy az egyensúlyt hogyan lehetne megteremteni. Minden esetre nekem sem lenne szívem kiapasztani emiatt most az itatót. Talán ha jövőben a karvaly fészekrakási időszakában nem töltesz vizet az itatóba akkor nem fészkel majd a közelben... de ez csak amolyan női logika, lehet, hogy nem célravezető.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tél beálltáig most már működtetem az itatót és meglátom, mi lesz.

      Törlés