KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. július 31., kedd

Őz fogócska

Már alig vártam, hogy a sok eső után végre egy napfényt ígérő hajnalra ébredjek és a fényképezőgépem eláztatásának veszélye nélkül indulhassak a csodarétre, hiszen már el kellett kezdődjön az üzekedés, az őzek szerelmi időszaka. Azt is kitaláltam, hogy ha lesz rá módom, a hajszát svenkeléssel próbálom elkapni, hogy a sebességet jobban érzékeltessem. A nap még alig emelkedett a látóhatár fölé, amikor az öreg bak területére értem. Szinte még körül sem néztem, máris elrobogott előttem az Öreg és a sutája. Olyan közel jöttek, hogy alapra kellett visszahúznom az objektívemet. A hirtelen lőtt sorozatból az alábbi képek felelnek meg az előzetes elképzelésemnek. Sőt, mi több, még tetszenek is!






4 megjegyzés:

  1. Nagyon jók lettek, sikerült a svenk. Érdekes ez a játékos előkészület őzéknél...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Erzsébet. Nem is annyira játékos, inkább erőszakos a bak.

      Törlés
  2. Hoppá!Szuper,kiváltképp az 1.és a 4.,ahol éles a bak feje!Nálunk mindenhol kukorica és napraforgó van,ami eléggé megnehezíti a dolgom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, egyetértek, de a sorozatból a másik kettőt sem akartam kihagyni.Felénk is több az ilyen tábla, mint tavaly, könnyen elbújnak. Reméljük, azért a szerelmi láz majd a gépünk elé hajtja őket!

      Törlés