KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. július 15., vasárnap

Jégmadarak

Sajnálatos módon egyre kevesebb hely marad a szigeten, amely még őrzi természetességét. Ezek egyike az a kis holtág, ahol Tamás barátom évekkel ezelőtt észrevette a jégmadarakat. Azóta minden nyáron izgalommal várjuk a gyönyörű madarak megjelenését. A mostani kedvező vízállásnak köszönhetően a pusztuló vén fűzfák alatt újra találkozhattunk velük.














14 megjegyzés:

  1. egyszerűen gyönyörű!
    nagyon szép madár, nagyon jó képeken :)

    VálaszTörlés
  2. Miért nem veszem a fáradságot én is,hogy utánuk menjek??Szépek,grat!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok! Nagyon szépek lettek a fotók! Egyszer én is szívesen lefotóznám ezt a gyönyörű madarat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Erről a gyönyörű madárról könnyű szép fotókat csinálni. Előbb-utóbb majd a szemed elé kerül, hiszen minden vízen előfordul.Tegyél ki beszállóágat.

      Törlés
  4. Jaj Endre, a jégmadár a szívem egyik csücske. Örömmel olvastam ezt a posztot és néztem a fantasztikus fotósorozatot. Fogadd nagy gratulációmat! Élőben egyszer láttam csak jégmadarat a Tisza-tavon. Volt ugyan gép nálam, de messze volt és akkor is repülés közben. Remélem egyszer megadatik majd Nekem is, hogy ilyen fotókat készíthessek erről a csodálatos kismadárról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miklós! Én is évekig jártam utána, a Tisza-tónál is fotóztam, a Fertő tavon is kerestem, de aztán a barátom a Dunán találta meg. Egyszer egy fotós társamnak megmutattam a helyet, amiért magamra vontam a helyi madarászok haragját.
      Tudod, ha valaki lefotózta, akkor mindjárt vérmes természetvédővé válik és ellene van, hogy más is megtegye ugyanazt. Persze, ez érthető, hiszen könnyen el lehet riasztani a madarakat, ha mindenki csak egy-két ismerősét hozza a területre.
      A jégmadarat csak megtalálni nehéz, fotózni már könnyű. Egyszer neked is sikerülni fog, hajrá!

      Törlés
    2. :) Sajnos kevés az erre fordítható szabadidőm, de keresem tovább kitartóan és reménykedem! Köszönöm Endre és további szép napot!

      Törlés
    3. Nyugdíjasként neked is rengeteg szabadidőd lesz. Ha előbb nem is, akkor biztosan megtalálod és boldog leszel, hogy lefotózhatod.
      Nekem van elég jégmadár fotóm, de soha többé nem fogom azt az örömet érezni, mint amikor az elsőt megpillantottam.
      Szép napot neked is!

      Törlés
  5. Gyönyörűek a jégmadárfotóid! Nagyon tetszik a kezdőkép is a kis holtágról!

    VálaszTörlés
  6. Igazán szép fotók készültek!
    Gratulálok:Balázs

    VálaszTörlés