KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. május 4., péntek

Hétköznapok

Nem minden papsajt!- avagy nem minden tervem olyan sikeres, mint a bankás. Itt van például az itatóm, amely még ezekben a kánikulai napokban sem működik az elvárt forgalommal. Többszöri kiülés után is alig született ott néhány megmutatható képem.

Széncinege
Barátposzáta tojó
Feketerigó hím
Feketerigó tojó
Énekes rigó
A bankákra várva egy balkáni gerle pár is felkeltette a figyelmemet, de csak egyikük reggeli torna gyakorlatát tudtam kilesni.





Ha már gerlék... Jártamban - keltemben egy furcsa helyen fészkelő tubicán is megakadt a szemem és a gépem fókusza.


Bár a bankáim a múltkori képsorozatra alkalmat adva már teljesítették az "olimpiai szintet", azért akadt néhány érdekes újabb kép a házuk tájáról.




És tán csak azért, hogy nyomatékosítsák, mekkora szerencsém volt a múltkori párzásukkal ( amit én enélkül is nagyon jól tudok), másnap ugyanaz az akció a diófa tetején, alulnézetből, ágakkal takarva (és erős kivágásban).


Micsoda különbség! Hát ennyit röviden az ünnep utáni fotós hétköznapjaimról.

8 megjegyzés:

  1. Nem rosszak az itatós képek, igaz nem rendeztek olyan fergeteges fürdést a madaraid, de legalább több faj meglátogatott.
    A bankáid nagyon igyekeznek, gondolom jó sok fióka lesz.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az itatónál éppen csak beindulóban van a forgalom, remélem később más fajok is betérnek az ivóba.
      A bankáknál több fiókára számítok, mint a tavalyi öt.

      Törlés
  2. A szomjúság, a frissülés lehetősége nagy úr. Csak most kezdődik a nyári szezon, biztos hamarosan kedvet kapnak majd az itatód használatához is.

    VálaszTörlés
  3. A bankás képek is nagyon jók lettek... A Balkáni gerle a telefonoszlopon ritka szép fészket rakott. (inkább ritka mint szép) :)
    Ők márcsak ilyen madarak. :)
    Sajna a felelőtlen fészekrakás miatt sok fióka a vihar áldozata évente. :(

    VálaszTörlés
  4. Minden nap meglesem a bankáimat és csak akkor nyugszom meg, ha látom, hogy rendben zajlik a költés.
    Az ide vágó tanmese szerint a szarka építő tanácsaira a gerle egyre csak azt mondta: Túúúdom, túúúdom.Így aztán széteső a fészke. Találkoztam ilyen "mindentudó" emberekkel.:)

    VálaszTörlés
  5. A "hétköznapokon" is jó fotók születtek!

    VálaszTörlés