KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. március 5., hétfő

Gyöngyök

A télen kivágott fenyőnk csonka törzsének pórusain a tavaszias melegben gyanta cseppek jelentek meg. Megragadott a ragyogásuk, megkíséreltem megörökíteni váratlan szépségüket.


15 megjegyzés:

 1. Mind nagyon szép, de az 5. fotón az az acélgolyós csillogás különösen szép. Az ember nem is sejti, hogy gyanta cseppet lát :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ott más irányból fotóztam és a cseppben látszik az ég kékje, valamint a szomszéd háztető pirosa is.

   Törlés
 2. Az egyik olyan, mint egy gyöngygallér. Megkísérlem lefűzni, ha megengedi.
  Nagyon szép.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm Dorottya! Fűzze csak nyugodtan, akár viselheti is, megtisztel vele.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszenek ezek a makro-fotók! Különös érzéked van hozzá, hogy a természet sokak által észre sem vett szépségeit is megörökítsd!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek és annak is, hogy észrevettem a témát.Igyekszem "tágra nyílt szemmel" járni, ahogyan Áprily tanácsolja a bevezetőben idézett versében.

   Törlés
 5. Dönölűűű! Az utolsóra szavaznék... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Köszönöm. Mindig a legjobbat teszem a végére. :)

   Törlés
 6. Köszönöm az engedélyét. Örülök neki.

  VálaszTörlés
 7. Óóóóó, de gyönyörű képek! Imádom a makrókat és a cseppeket!

  VálaszTörlés