KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2011. november 20., vasárnap

Az egeres nap madarai

Legutóbb a pirókegérnek jobban örültem, mint a madaraimnak, pedig ugyanakkor azok is hagyták fotózni magukat. Sajnos, új fajok még mindíg nem jelentkeztek, csak az eddigiek. A történeti hűség kedvéért most ezek képeit is beillesztem a naplómba.

10 megjegyzés:

  1. Hát,vasárnap ilyesmire számítottam én is!Egyenlőre irigy vagyok!:)

    VálaszTörlés
  2. Jönnek majd Endre, ahogy leesik az első hó biztos értékesebb lesz a kihelyezett eleséged és jönnek majd a többiek is :)
    Szép fotók!

    VálaszTörlés
  3. A képekről jut eszembe, hogy rég láttam már napfényt :)Úgy látszik jól üzemel az etető és a les is. Jól sikerültek a képek, az ölyv egész pofásan mutat a száraz levelekkel körülvéve. Nálam idén is kimarad az ölyvezés, így majd itt nézegetem őket :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Péter! Nemcsak a nap, te is régen jártál erre. :) Sőt, a blogodban sem olvastam újabb kalandjaidról. Már azt gondoltam, hogy abbahagytad a fotózást. Nálam ölyvezhetsz, ha akarsz. :) endre4@gmail.com

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jók a madárfotók, az ölyvesek közül az első tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
  6. A blogokat, amikre feliratkoztam, rendszeresen és irigykedve olvasgatom. Még ha írni nem is írok mindig, de szemmel tartom a ténykedéseiteket. :) Sajnos mostanában nem sok időm, vagy energiám volt fotózgatni. Pár kép még hever a gép kártyáján is, meg tervezek fotózás még a hétre is, idővel frissítek. Ölyvezésbe lehet belefogok én is majd, de csak sátorral. Köszi a felajánlást, ha úgy alakul, akkor megkereslek ez ügyben.

    VálaszTörlés
  7. Jenőnek: köszönöm szépen a tetszésnyilvánítást.

    VálaszTörlés
  8. Péternek: megértem, hogy nem tudsz "főállásban" fotózgatni. Sátorral nehéz lesz, de csak próbálkozz. Annál értékesebb lesz majd a képed!

    VálaszTörlés