KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. december 22., szerda

Madarak a ködben

Az év leghosszabb éjszakájának elmúltával fényszegény, ködös reggelre virradtunk. A nem éppen fényképezésre csábító körülmények dacára a leshez mentem, mert nagyon izgatott, hogy használt-e az etetés a madárforgalomnak? A sötétített üvegen kipillantva még lehangolóbb volt a ködös berek, de a gyorsan olvadó hó még tartotta magát és jó hátteret ígért az esetleg betérő madarak képeihez.
Először a citromsármányok és a verebek csapatai érkeztek és a földről kezdték szedegetni az elszórt magokat. Mindig elcsodálkozom, hogyan képes lenyelni a sárga kismadár a csőréhez képest hatalmas kukorica szemet?

A verebek inkább a szotyit fogyasztották.



A szajkók ismét nagy ricsajjal jelentek meg és mindenevőként minden etetőt meglátogattak.

Nem kellett sokáig várnom az egerészölyvre sem, egyenesen a húshoz tartott és ott is maradt addig, amíg jól meg nem tömte a gyomrát.


Mialatt a városban élők szmogban fulladoztak, én a lesben tiszta levegőt szívtam, jól szórakoztam, elfogadható képeket készítettem és az enyhe időnek köszönhetően a lábam sem fagyott el. Jogosan érzem magam szerencsésnek, nemdebár?

2 megjegyzés:

  1. Tényleg szerencsés vagy, hogy közel laksz a természethez, de nagyon jó természetfotós is, hogy folyamatosan gyűjtöd a szép felvételeket!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. A jó természetfotós sajnos ( vagy inkább szerencsére) a képei minőségéről, semmint a mennyiségéről ismerszik meg. Már annak is örülnék, ha egyszerű természetfotósnak tarthatnám magam, a jó jelző engem még nem illet meg. De azért törekszem azzá lenni! ;)

    VálaszTörlés