KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. december 29., szerda

Szép téli nap

Ma délelőtt kristálytiszta, csikorgóan hideg idő volt. Etetni indultam a leshez és csak a városon kívül ötlött a szemembe, hogy milyen gyönyörűek is a zúzmarával megrakott fák!A lesnél nem volt nagy élet, így aztán a Galgához kanyarodtam.

A híd vaskorlátját vastag zúzmara réteg takarta.


A Galga még nem fagyott be, de a partok mentén már látszott a jegesedés.

A fehérbe öltözött szamárkórók jól mutattak a vakító kék ég előtt.A kis fenyves liget fái szintén roskadoztak a hótól és a dértől.

A reggeli hólapátolást is számítva legalább három órát töltöttem a szabadban a déli harangszóig.
Délután szánkózni vittük az unokákat a távoli dombhoz. Nemcsak, hogy egész úton húzatták magukat, de még jó néhányszor le is kellett csúsznom velük a dombról. Ez még nem lett volna baj, de mindannyiszor vissza is kellett másznom a starthelyre, aztán hazafelé ugyancsak a szánhúzó szerep jutott nekem. Hiába érzem magam fiatalnak, öreg csontjaim bizony megérezték a mai nap szokatlan igénybevételét. De még tagjaim sajgása sem tartott vissza attól, hogy meglessem ennek a ritka szép téli napnak fényt adó égitest ködbe hanyatlását.
2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép zúzmarás képeket sikerült fotóznod! Itt nálunk sajnos nem volt ilyen szép idő, csak hideg.
    Ma Velencén volt dolgom, és utána kimentem a tópartra, mert úgy nézett ki, hogy talán előbújik a Nap. Kicsit elő is jött, de naplementét mégsem tudtam megörökíteni, mert addigra sűrű felhőbe került. A naplementét megelőző felvételekből talán lesz néhány használható, majd azokból küldök e-mail-en.
    Holnap Szilveszter, jó mulatást Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Érdeklődéssel várom a képeidet. BUÉK!

    VálaszTörlés