KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. december 17., péntek

Hó/bagoly

Helyesebben nem is hó, hanem inkább zúzmara volt a temetőkert bokrain, ahol az erdei fülesbaglyok pihennek az éjszakai műszak után. Gondoltam, hogy jól mutatnának a fehér környezetben, így meglátogattam őket a zimankóban. Hihetetlen, hogy toll ruhájuk mintázata még így is mennyire elrejti őket. Ha valamelyiküket felfedezed és közelítesz hozzá, hol itt, hol ott emelkedik fel nesztelen suhanással egy addig "láthatatlan" társa és tűnik el a szomszédos szomorú fűzfa biztonságában. Néhányukat azonban sikerült lekapnom az ágak szövedékében és elégedett vagyok a képekkel.


6 megjegyzés:

 1. Óhhh, de gyünyörűséges az utolsó kép!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm, nekem is kedvencem. :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is nagyon tetszik! Le is töltöttem!

  VálaszTörlés
 4. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.

  VálaszTörlés
 5. Megértem, hogy elégedett vagy a képekkel. :) Bizony, hasonló fotókkal én is elégedett lennék! :) A negyedik kép nagyon aranyos. Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért szebb hátteret is el tudtam volna képzelni... Köszönöm szépen a gratulációdat.

   Törlés