KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. december 17., péntek

Fotóséta -10 fokban

Csikorgó hidegre ébredtünk. Gondoltam, járok egyet a friss levegőn a fényképezőgépemmel. A rég látott Galgánál kötöttem ki. A jéghideg vízben vadkacsák úszkáltak, mintha csak tavasz lenne. Jöttömre persze felrepültek, a fejem felett tettek egy kört, majd biztonságos távolban újra csak a vízre szálltak.


A ködös zimankóban vastag zúzmara lepte a növényzetet és a tereptárgyakat.





A víz feletti zsombékokon különösen szépre híztak a fehér kristályok.

Jó két órát sétáltam és gyönyörködtem a téli táj szépségében.


Kipirult arccal, elgémberedett ujjakkal és átfagyott lábbal tértem haza, mint önfeledt gyermekkori szánkózások után tettem valaha. És szinte ugyanazt az örömet éreztem...

7 megjegyzés:

  1. De szép képek!
    Néhány hete vadlibák csapata szállt el felettünk és alkalmam volt megfigyelni a vezér leváltását. Nagyon érdekes volt! Egy hátsó elkezdett előrébb haladni, a vezér meg lelasult, közben a V alak is felbomlott. Amint az új madár elfoglalta helyét az élen, a V alak újra kialakult... Csak tátottam a szám és csak a végén jutott eszembe, hogy milyen jó lett volna erről videót csinálni...

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok ezekhez a képekhez is! Gyönyörűek...

    VálaszTörlés
  3. stiglincnek: nagyszerű élmény lehetett! Látod, ezért kellene mindig magadnál tartani a fényképezőgépedet!

    VálaszTörlés
  4. Dávidnak: köszönöm, örülnék, ha te is megtalálnád a szép dolgokat magad körül.

    VálaszTörlés
  5. Én közben lemaradtam ezekről a szép zúzmarás képekről! Te igazi, szorgalmas természetfotós vagy, még a csikorgó hideg sem tántorít el a jó témáktól. A minap csak a Mátyás templom harangjait akartam lefotózni, és a hidegtől lemerültek az elemek, így még egyszer vissza kellett térnem új elemekkel.

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, a fotós kedvet és a felszerelést is melegen kell tartani! :)

    VálaszTörlés