KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. július 26., hétfő

Hajdúszoboszló harangjai

Hajdúszoboszló joggal kedvelt üdülőhely, különösen ilyenkor nyáron emlékeztet az esti sétán valami élettel teli, vidám mediterrán fürdőhelyre. Szinte odaképzelem a tengert a hotelek, éttermek, kerthelységek, borozók, fagyizók, mindent áruló boltocskák sorfala és a hömpölygő túristaáradat mögé.
Fotós szempontból az úgynevezett Harangház ragadott meg, nem utolsósorban az adományozó művészek nemes gondolatának megtestesült emlékeként.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése