KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. március 10., szerda

Tavaszi határjárás

A ragyogó napsütés a hideg időben is a szabadba csábított. Tura környéki kedvenc helyeimet kerestem fel. Szemem áhította volna már a zöld mezők látványát, de csak gyengén sarjadó vetéseket, barna szántásokat és belvizes réteket láthattam. Kedvenc fűzesem azonban már tavaszias képet mutatott.
Egy sásos területen fácánokat riasztottam fel. Mire felocsúdtam a meglepetésemből, már a bokros biztonságos fedezéke felé tartottak.A tocsogóknál a nemrég visszatért bíbicek keresték a táplálékukat. Egyikük elég közel merészkedett ahhoz, hogy megörökíthessem, de hamar faképnél hagyott.


A lassanként lebukó nap fényében nyulak szaladgáltak a szántásban, többnyire már párosával.
Soha még nem láttam annyi őzet egy csapatban, mint ez alkalommal. Legalább százan lehettek.
Amikor a csapat egy része a horizonthoz ért, olyan szép kép tárult elém, hogy meg kellett örökítenem.A testet-lelket felüdítő határjárást festői naplemente koronázta meg. Ismét egy csodálatos nap emlékével gazdagodtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése