KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2010. március 22., hétfő

Parlagi sas!Szerencse istenasszonya kárpótolt a hétvégi dámbikás kudarcért: még tegnap este váratlanul egy szép parlagi sast vezetett az utamba. A Tura és Hatvan közötti műút mellett egy akácfa csúcsán üldögélt és a fotózhatatlanul éber ölyvekkel ellentétben egy kis ideig nyugodtan tűrte, hogy az autóból kihajolva fényképezzem. Kár, hogy nem jobb fényeknél adatott meg ez a lehetőség, de így is nagyon örülök neki!
A hozzáértők szerint ez egy fiatal példány, én mégis úgy sejtem, hogy a tavalyi fészek környékén még előkerül majd...

2 megjegyzés:

  1. Jajjjj, de szééép! Gratulálok!
    Nagyon szeretem a blogodat, gyönyörűek a fotók és élvezem a leírásokat is!
    B. Judit

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok ! Örülök neki hogy fotóztad és nem kell érte a Hortobágyra menni és annak is hogy talán talán terjedőben van ez a szép madár. De jó lenne ha ismét minden falu határában természetes jelenség lenne egy egy hatalmas példány..:)

    VálaszTörlés