KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2017. március 13., hétfő

Két fotózás

Tamás barátommal azelőtt minden hétvégén emlékezetes fotós túrákat tettünk a szigeten. Mostanra megritkultak ezek az alkalmak. Talán amiatt is, hogy már kevesebb a szabadidőnk. Hol egyikünknek, hol másikunknak kell unokákat pesztrálni. Leginkább mégis a téma hiánya okozza azt, hogy ritkán tudunk közös programot találni. Kedves fotós barátom nemrég meghívott az erdei lesébe, ahol már rókát, muflonokat és héjákat is fotóztak. Nos, a közösen eltöltött három óra alatt ilyen különlegességek nem mutatkoztak, de az etetőnél és az itatónál is szép madár forgalomnak örülhettünk.










Legutóbb a szigetről a Pilisbe autóztunk, hogy kökörcsineket fényképezzünk. Évek óta nem jártunk itt és kétséges volt, hogy nem jöttünk-e túl korán, azaz találunk-e egyáltalán kinyílt virágokat? 
Már messzire behatoltunk a termőterületre és csupán két bimbós fekete kökörcsin tövet találtunk. 



Szerencsére később, a sziklák között, egy szélvédett helyen rábukkantunk a leánykökörcsinekre is. Első virágaik éppen nyílóban voltak, tehát jókor jöttünk! Mint akik kincset találtak, olyan mohón vetettük hasra magunkat a természet törékeny kis csodái előtt és fotózni kezdtük őket. Később kirándulók és fotósok is jöttek, át kellett adnunk a helyünket, de egy újabb jól sikerült fotós kirándulás örömével tértünk haza.









4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép fotók! Különösen a leánykökörcsin-sorozat tetszett :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ritkán fotózok virágokat, de ez most jól esett. Örülök, hogy tetszett.

      Törlés
  2. Nem is kellett átadnotok a helyet ...
    volt ott virág éppen elég. Örülök, hogy találkoztunk és megismerhettelek.
    én akkor ezt fotóztam
    https://www.flickr.com/photos/21670392@N04/32587972963/in/album-72157642579672845/lightbox/
    üdv,
    Erdélyi Ferenc

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ferenc! Én is örülök, hogy megismertelek. Gratulálok a szép fotóidhoz és köszönöm a "kölcsön fényt". A flickr-en nem tudtam kommentelni. Üdvözöllek!

    VálaszTörlés