KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2016. január 19., kedd

Születésnapi virágok


Hatvannyolc éves lettem én -
meglepetés e gyűjtemény
csecse
becse:


ajándék, mellyel meglepem
e békességes szegleten
magam
magam.
...


4 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog születésnapot kívánok Endre! További sok erőt és egészséget a természetjáráshoz, a fotózáshoz, a blogíráshoz és úgy általában a mindennapi élethez! Nagyon ötletes a József Attila átirat és igazán látványos télvirág csokrot gyűjtöttél össze :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm kedves szavaidat Miklós. Szóról szóra kívánom én is ugyanezt neked, bár nem tudom, mikor van a születésnapod. Örülök, ha tetszettek a jégvirágaim.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Endre. Éppen holnap lesz és kerek 50 :)

    VálaszTörlés