KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. április 14., kedd

Tavaszi egyveleg

Pár napot ismét Horányban töltöttünk és ilyenkor nem maradhatnak el a hajnali fotózások Tamás barátom társaságában. Mínusz három fokban indultunk, az ég tiszta volt, de helyenként köd ült a talaj felett és néhol dér fedte a mezőket. Különlegesen szép napkeltét láthattunk.A fekete kökörcsinekhez tartottunk. Új kedvencemet, az újonnan felfedezett ősrégi objektívemet akartam ismét kipróbálni ebben a kissé elcsépelt, de kihagyhatatlan témában. Nem is okozott csalódást.

Hazafelé a madarak háza táján is szétnéztünk. Sok hazatérő faj még várat magára, de a barázdabillegetők már szép számmal mutatkoznak.


Sordélyt is láttunk, közelre is tudtuk csalni, de az éneklésére még várni kell.


A fácán kakas megmutatta ugyan magát, de tavaszi táncát még nem adta elő, inkább eloldalgott.A holtágnál hiába vártunk jégmadárra. Csak egy pillanatra ült le a beszállóra (erről szépen lemaradtam), azután már csak átrepülve láttunk néhányat. Sátorbontás után egy tőkés récére figyeltünk fel, amint az uszadékokon üldögélt. Talán a párját várta, mert türelmesen viselte az érdeklődésünket. A zavaros, kusza háttér miatt csak a vízbe toccsanása volt érdekes.


Turán, az itatónál sincs nagy élet, a szokásos látogatókat inkább az ennivaló érdekli.
A melegedő időben úgy felgyorsult a kerti növények virágzása, hogy sokukról már lemaradtam. Gyorsan készítettem hát néhány képet a még meglévőkről az öreg obival, a teljesség igénye nélkül.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése