KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. március 20., péntek

Fogyatkozásaim

Annyi mindenem fogyatkozik már ( a hajam, a fogazatom, az egészségem, a barátaim, a kortársaim, de legfőképpen az életem ), hogy nekem ez a mai napfogyatkozás már meg sem kottyan. Ki tudja, talán ez lesz a legutolsó ilyen égi jelenség, amelyet megélek, ezért úgy gondoltam, hogy lefotózom.
Fekete kartonlapból kis barkácsolással olyan alkalmatosságot készítettem, mellyel hegesztő üveget tehettem az objektívem elé, aztán máris célba vehettem a Napot.És miközben végigkövettem a Hold árnyékának útját a Nap korongja előtt, Áprily verse motoszkált bennem a fogyó időről.

Valamikor így mértem: évek, évek,
egy idő óta így: napok, napok
S tán nemsokára napokkal se mérek,
azt mondom: percek és pillanatok.

Ennyi önsajnálat után íme hat pillanatkép a kozmikus testek és az én porszemnyi életem együttállásából:

2 megjegyzés:

  1. Ne aggódj, 11 év múlva ismét lesz napfogyatkozás. Addig is ne dobd el ezt szűrőberendezést mert nagyon profi.:-) Nálunk végig borult idő volt. Egy óra húsz perc körül kissé kibukkant a Nap a felhők mögül hadd lássuk, hogy már mindennek vége. Majd kipukkadtam mérgemben.
    Nagyon jó fotók, így legalább én is láthattam az eseményt.

    VálaszTörlés
  2. Kösz, hogy biztatsz. A következőre már nem készülök, de kívánom, hogy neked tiszta ég mellett sikerüljön megörökíteni!

    VálaszTörlés