KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. június 2., hétfő

Pipacsok és hantmadarak

A hétvégén semmi sem úgy alakult, ahogyan terveztük. Pénteken a jégmadarazás előkészületeit kellett elhalasztanunk a Duna magas vízállása miatt. Szombaton ürgézni szerettem volna, de ezt az elképzelésemet az ürgék nem támogatták.Vasárnap gyurgyalagozásra készültünk, de a szemerkélő eső miatt Tamás lemondta a közös programot. Jobb híján makrózni indultam és egy pipacsos réten kötöttem ki. 


















Szombaton a sikertelen ürgézés helyett végül az alagi temetőbe látogattam egy váratlan észlelést követően. Kiderült, hogy hantmadarak költöttek egyes síremlékek üregeiben és már éppen a fiókák kiröptetésén munkálkodtak.










Az áttervezéses hétvégén tehát "nagyot nem alkottam", de összességében így is jól szórakoztam.

2 megjegyzés:

  1. A pipacs örökzöld(piros:-) téma, nagyon szép képek. Néha váratlanul bukkanunk jó témára, a madaras képek is szépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves megjegyzésedet. Néha nem árt, ha régi témához új szemmel közelítünk, vagy éppen közelebbről nézzük...

      Törlés