KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. november 4., hétfő

Őszi mázolmányok

A kopasz ágakon már csak néhány sárguló levél, pirosló bogyó kapaszkodik, amíg meg nem adja magát a könyörtelen jeges szélnek...























8 megjegyzés:

  1. Szép őszi képek sikerültek ezzel az érdekes technikával. Én még egy kis kontraszttal "megbolondítanám" esetleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A festményszerű megjelenés érdekében nem élesítettem és nem kontrasztosítottam, de örülök, hogy így is tetszenek.

      Törlés
  2. Szia Endre! Szuper jók ezek a képek! Esetleg megosztanád, hogy pontosan milyen technikával készítetted? Nagyon érdekelne, akár privátban is jöhet, ha nagyon félted a titkot ;) Üdv: Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Örülök, hogy tetszenek. A technika lényege a szándékos bemozdítás, melyhez viszonylag hosszú expozíció szükségeltetik. Aztán már csak kísérletezni kell: mozgatni kell a gépet, vagy a tárgyat, vagy mindkettőt. Ha ennyi infó nem elég, akkor jelezd és akkor bővebben megírom.

      Törlés
  3. Látom, elővetted újra a fényfestmény-technikát, amelyet tovább tökéletesítettél! Nagyon jól sikerültek ezekkel a szép őszi színekkel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már majdnem elfelejtettem ezt a technikát, de most jól esett újra elővennem és elégedett is vagyok az újabb képekkel.Köszönöm a megjegyzésedet.

      Törlés
  4. Gratulálok barátom,igazán szép hobbyt választottál!

    VálaszTörlés