KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2013. november 8., péntek

Hátraarc

Kénytelen voltam feladni a korábbi téli lesemet, mert embermagasságú gaz verte fel a teljes előterét. Igaz, hogy már a nyáron megalkudtam egy ismeretlen kaszás emberrel, aki ott lődörgött a közelben, előre ki is fizettem, de az ürge jót röhögött a markába, eltűnt és hagyta tovább nőni a gazt. Később még egyszer összefutottunk, akkor azzal védekezett, hogy ellopták a kaszáját. Szegény ördög, örülhetett a szerencséjének, amiért ilyen magamfajta balekkal hozta össze. Tény, hogy óvatlanul jóhiszemű voltam, de hittem az adott szó becsületében. Sebaj, fátylat rá, ettől nem lettem szegényebb ( és valószínűleg ő sem gazdagabb ).
Így aztán félig-meddig új helyszínen, új reményekkel készülök a téli szezonra. Azért csak félig, mert az itatós lesemből hátrafelé nyitottam kilátást,( ablakot vágtam az ajtóra ) és így a ritkás náddal benőtt berekre látok. Igaz, hogy erős napsütésben többnyire ellenfényre számíthatok, de így talán érdekesebbek lesznek a felvételeim.
A szoktató etetés egyelőre csak a szajkókat és az ölyveket mozgósította.















12 megjegyzés:

  1. Csodaszépek a képek,madarak! Bölcs viselkedés,hogy nem húztad fel magad,hogy átvágott az ember.Írtó édesek,ahogy a moha mögül kukucskálnak!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dicséretet minden értelemben! Alapból bízom az emberekben, amíg el nem játsszák a bizalmamat. Ez is a rossz külseje ellenére lehetett volna becsületes. Sajnálom, hogy nem az volt és még csak nem is a pénzem miatt! Ilyen időket élünk...

    VálaszTörlés
  3. Szépek a képek, jó hely lesz télire ez a lesed.
    Azt hiszem nem ért téged túl sok kellemetlen meglepetés eddig, ha még bízol az emberekben.:-)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem,ha hó is lesz az ellenfény mellett,az komolyan próbára fog tenni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan így lesz, de akkor majd csak nézelődöm. :)

      Törlés
  5. Nem rossz kis sorozat! Már ölyvezel? Nem semmi... Üdv: Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen fotóznék mást, de ez van, ezt kell szeretni.:)

      Törlés
  6. Nagyon szépek lettek a fotók az új irányban! Jók a fények!

    VálaszTörlés
  7. húúúúh, remek képek!
    már nagyon várom a téli képeidet is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséreted, majd igyekszem télen is sokat fotózni.

      Törlés