KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. június 3., vasárnap

Ürgék

Születésemtől harminc évig éltem Dunakeszin és azóta sem szakadtam el tőle. Az, hogy a repülőtéren ürgék tanyáznak, ismert tény volt előttem. Mégis egy hétvégi véletlen megismerkedésem egy ürgeszakértő biológussal kellett ahhoz, hogy megpróbálkozzam lefényképezni néhányukat. Mitagadás, nem volt egyszerű: kutyások, kocogók, autósok zavarása és a vitorlázó gépek népes segítő csapattal támogatott fel-és leszállása nehezítette a kísérletet. A félénk állatkák meg enélkül is kerülték a társaságomat, lessátor nélkül nem volt sok esélyem. Ez a pár kép azért elkészült, ha nem is nagyon dicsekedhetem velük. Köszönet újdonsült ismerősömnek a tanácsaiért.








6 megjegyzés:

  1. Dicskedj csak Endre, hiszen írtad hogy milyen nehezen fotózható kis állatkák. Az élesség rendben van, a környező kisze-kusza növény egyveleg meg adott volt :) Én gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Miklós! Helyes állatkák, jobb képeket érdemelnének, de nem biztos, hogy vállalom értük a fekvő lessátor megpróbáltatásait.

      Törlés
  2. Egy földbuckára felállhatott volna a kedvedért, de sajnos ezek a kis állatkák nem szeretnek pózolni. Ennek ellenére jó képeket készítettél róluk, a negyedik és az utolsó tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát látod, az állatoknak semmi érzékük nincs a fotózáshoz, pedig én olyan jól meg tudnám rendezni őket! :)

      Törlés
  3. Nekem tetszenek az ürgefotóid!

    VálaszTörlés